Fransa'da Adalet Bakanı Ebeveynleri Hapis Cezası İle Tehdit Etti

TAKİP ET

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, protestolarda 17 yaşın altında olaylara karışan çocuklardan ebeveynlerinin sorumlu tutulabileceğini ve 2 yıl hapis ila 30 bin euroya kadar varan para cezası ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Polisin 17 yaşındaki bir genci öldürmesi nedeniyle ülkede devam eden protestolarda olaylara karışan çocuklardan ebeveynlerinin sorumlu tutulabileceğini ifade ederken, ailelere 2 yıl hapis ila 30 bin euroya kadar varan para cezası ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

5.gününe giren ve önü alınamayan protestolara ilişkin olarak, ebeveynlerin yaşanan olaylarda sorumluluklarının bulunduğuna işaret eden Dupond-Moretti, "(17 yaş altı) Çocuklarıyla ilgilenmeyen, onları, nereye gideceklerini bilerek geceleri dışarıya bırakan ebeveynler, 2 yıl hapis ila 30 bin euro para cezası ile karşı karşıya kalacaklar." dedi.

Sosyal Medyadan Organize Olanlar Tespit Edilecek

Fransız Bakan Dupond-Moretti, protestolarda olaylara karışanların sosyal medya platformları üzerinden organize olduklarını, bu nedenle adli makamların, kullanıcıların IP adreslerini talep edebileceğini ifade etti.

Olaylara karışanları tespit edebileceklerini söyleyen Dupond-Maretti, olaylara karışanların Shapchat gibi uygulamalar üzerinden organize olduklarına ilişkin bilgilerin ellerinde bulunduğunu aktardı.

Fransız Adalet Bakanı, "Yani 13, 14, 15, 16 veya 17 yaşındasın, evdesin ve Snapchat'e bir şeyler gönderdin, hesabın silinecek ve tespit edilip cezalandırılacaksın. Kesinlikle tekrar sakinleşmemiz gerekiyor, bu kadar yeter. Artık dayanması zor." diye konuştu.

Ayrıca Bakan Dupond-Moretti, ebeveynleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı ve "ebeveynlik vazifesi bulunanların ahlaki olarak düzeni sağlamaktan sorumlu olduğu" yorumunu yaptı.

 

fransa nahel olay protesto Paris ırkçılık fransız bakan fransa adalet bakanı hapis cezası ebeveyn aileler euro avrupa