Fransa'da Bir Cami 'Şiddeti Teşvik' Nedeniyle 6 Ay Kapatıldı

TAKİP ET

Fransa'da bir camiye, şiddeti teşvik nedeniyle 6 ay kapatılma cezası verildi.

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Beauvais şehrindeki bir camiye "şiddeti teşvik" suçlamasıyla altı ay kapatılma cezası verildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açaıklamada camiye "bazen konuşmacı gibi gelen ancak düzenli bir imam gibi davranan kişinin cihadı övdüğünü ve İslam'ın Cumhuriyet yasalarına üstünlüğünü savunduğunu" belirtildi.

Camiyi işleten "Espoir et Fraternite" (Umut ve Kardeşlik) adlı sivil toplum örgütünün avukatı Samim Bolaky, karara karşı Amiens'teki idari mahkemeye başvuru yapıldığını belirtti. Bolaky, derneğin "her zaman terörle mücadele ettiğini ve birlikte yaşamayı desteklediğini" savundu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bu ayın ortasında "Hristiyanlara, eşcinsellere ve Yahudilere karşı kabul edilemez vaazlar verildiği gerekçesiyle caminin idari olarak kapatılması için prosedürün başlatıldığını" duyurmuştu.

Darmanin, "son altı ay içinde radikalizm şüphesiyle 99 caminin yetkililer tarafından kontrol edildiğini; onlardan 21'inin kapatıldığını, 6'sının kapatılma sürecinin devam ettiğini" ifade etti.

Fransız makamları, ağustos ayı sonlarında yürürlüğe giren tartışmalı 'ayrılıkçılık' yasasının kabul edilmesinin ardından 25'ten fazla camiyi kapattı.

fransa cami cami kapatıldı beauvis bilal camisi