Fransa'da İklim Teröristleri Louvre Müzesi'ndeki Mona Lisa Tablosuna Çorbayla Saldırdı

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırılarına bir yenisini ekleyen iklim teröristleri Mona Lisa tablosuna çorba attı.

İklim teröristleri Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunan Mona Lisa tablosunu hedef aldı.

Tabloya çorba fırlatan iki iklim teröristi, eserin çevrelendiği alana girerek eylem yaptı.

İklim terörisleri, "Hangisi daha önemli? Sanat mı, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hakkı mı? Tarım sistemimiz hasta" ifadelerini kullandı.

Eylemleri sırasında, ülke genelinde gelirlerinin azlığından şikayet eden çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan iklim teröristleri, çiftçilerin çalışmalarının karşılığını alamadığına işaret ederek "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor." dedi.

Cam bir vitrin ile korunmuş olan Mona Lisa tablosu, eylemden zarar görmedi.

İklim terörisleri daha önce de İngiltere’nin Londra'daki National Gallery'de sergilenen Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası atmış, Almanya'nın Potsdam kentindeki Barberini Müzesi'nde sergilenen Fransız ressam Claude Monet'in "Les Mueles" (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine ise patates püresi fırlatmıştı.

Londra'daki bal mumu heykel müzesi Madame Tussauds'daki Kral 3. Charles'ın heykeline de iklim teröristleri tarafından çikolatalı kek atılmıştı.

fransa iklim teröristi eylem Paris louvre müzesi mona lisa tablosu