Fransa'da Yaşayan İranlı Öğrenci, Faşist Molla Rejiminin Yaptıklarına Dikkat Çekmek İçin İntihar Etti

TAKİP ET

Fransa'nın Lyon kentinde bir İranlı öğrenci, ülkesindeki sorunların Avrupa ve Batılı ülkeler tarafından dikkate alınmasını sağlamak amacıyla intihar etti.

Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan 38 yaşındaki İranlı öğrenci Muhammed, ülkesindeki sorunlara dikkat çekmek için intihar etti. İntihar eden öğrenci, kişisel Instagram hesabında Fransızca ve Farsça bir video paylaşarak İran halkını polis ve hükümet şiddetine karşı desteklediğini söyledi.

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Mohammad (@donamigoo)'in paylaştığı bir gönderi

İranlı paylaşımında özetle şunları söyledi: 

 "Siz bu görüntüleri izlerken, ben nehirde boğularak ölmüş olacağım. Bu intihar kişisel sorun değil. Ülkemde polis insanlara saldırıyor, çok sayıda erkek ve kadın kaybettik. Bizim bir şey yapmamız gerekiyor. Rhone nehrinde İran halkının bu durumdan çok yorulduğunu göstermek için intihar etmeye karar verdim.”

Lyon polisi, yarım saat süren aramanın ardından İranlı öğrencinin cesedini itfaiye ekipleri ve dalgıçlar eşliğinde kıyıya çıkardı. Öğrencinin hayata döndürülme girişimleri hastaneye kaldırılmadan başarısız oldu. Fransız basını, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, öğrencinin evli olduğu ve 2019 yılından bu yana Lyon'da yaşadığı bilgisini aktardı.

iranlı öğrenci faşist molla iran intihar etti fransa lyon