Fransa Dışişleri Bakanı: Türkiye Bize Hakaret Etmeyi Bıraktı

TAKİP ET

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Fransa'ya ve Avrupa Birliği'ne hakaret etmeyi bırakarak durumu biraz yatıştırdığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, hakaretler son bulsa da somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını söyledi.

Bakan, "Artık daha fazla hakaret olmadı ve kullanılan dil daha güven vericiydi. İlişkiler kırılgan olmaya devam ediyor çünkü anlaşmazlıkların listesi hayli uzun. Biz tüm bunlara rağmen Türkiye ile sağlıklı bir ilişki arzu ediyoruz. Türk sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs sularından çıkması ve Ankara'nın Yunanistan ile müzakereleri yeniden başlatma arzusunu ortaya koyması olumlu işaretler. Artık somut eylemlere ihtiyacımız var ki biz de kendimizi o eylemlere göre konumlandırabilelim. Şimdilik her şey sadece sözde." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı videokonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki işbirliği için “Ciddi potansiyel” bulunduğunu ve güvenlik ile diğer konularda iki ülkenin dayanışma içinde hareket etmesini arzu ettiğini söylemişti.

fransa türkiye hakaret cumhurbaşkanı