Fransa Dışişleri Bakanı'ndan 'Bozkurtlar Meselesi' Sonrası Yaptırım Tehdidi

TAKİP ET

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lyon'daki sözde 'Ermeni Soykırımı Anıtı'nın üzerine Bozkurtlar yazılması olayıyla alakalı Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini tekrar etti.

Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkiler en son Fransa'da Ülkücü Hareket'in resmen yasaklanmasıyla yeniden gerilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ermenilerin yoğun yaşadığı Decines bölgesinde bulunan  'Sözde Ermeni Soykırım Anıtı' üzerine sprey boya ile Bozkurt yazılması sonrası ülkede Ülkücü Hareket'i yasaklama kararı almıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise alınan karara karşı en sert şekilde mukabele edileceğini açıklamıştı.

Bugün Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Burada hedef alınan sadece Fransa değil, meseleye ilişkin varolan tüm Avrupa dayanışması. Türkiye bu şekilde hareket etmekten vazgeçmediği takdirde 27 ülkenin devlet liderlerini bir araya getiren Avrupa Birliği Konseyi Türk yetkililere karşı gerekli adımların atılacağı kararını almış durumda. Masada hem baskı taktikleri hem de olası yaptırım takvimleri mevcut. Bu tür bir sonuca sürüklenmekten kaçınmak Türklerin elinde" şeklinde konuştu.

fransa dışişleri bakanı fransa türkiye bozkurtlar haraketi yasaklanan bozkurtlar hareketi ülkücü hareket emmanuel macron recep tayyip erdoğan türkiyeye yaptırım tehdididi bozkurtlar hareketi fransa türkiye dışişleri