Fransa Doğu Akdeniz'e Uçak Gemisi Gönderiyor

TAKİP ET

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim devam ederken, Fransa birçok savaş jeti ve denizaltıyla birlikte Charles de Gaulle isimli amiral gemisini bölgeye göndermeye karar verdi.

Yunanistan-Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz gerginliği devam ederken Fransa sürece en çok dahil olan ülkelerden. Ancak Fransa’nın rolü dengeleyici olmaktan ziyade aşırı Yunan yanlısı tutumuyla gerginliği artırma noktasında. 

NATO’nun iki ülke arasında arabuluculuk çalışmaları ve Türkiye’nin diyaloğa hazırız mesajları gelirken diğer yandan da Fransa Doğu Akdeniz’e uçak gemisi Charles de Gaulle’ü gönderiyor. 261 metrelik uçak gemisi Fransız ordusuna ait Rafale savaş jetlerini taşıyor. Sözcü'nün Yunan medyasından aktardığı habere göre Charles de Gaulle'e, Yunan ordusuna ait çok sayıda gemi ve denizaltı da eşlik edecek.

Koronavirüs salgınından Avrupa'da en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa'da, nisan ayında gündem Charles de Gaulle'dü. Askeri gemide koronavirüs salgını patlak vermiş ve önce grip olarak başlayan hastalık birçok mürettebata bulaşmıştı.

fransa yunanistan uçak gemisi Türkiye doğu akdeniz