Fransa Ekonomi Bakanı'ndan Türkiye ve Ortadoğu'ya Kınama Avrupa'ya Teşekkür

TAKİP ET

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Türkiye ve Ortadoğu'da Fransız mallarına yapılan boykot çağrılarını kınayarak zarar gören şirketlere destek olma sözü verdi.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, mecliste yaptığı konuşmada Türkiye ve Ortadoğu'da başlatılan Fransız markalarına boykot çağrılarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bunun ifade özgürlüğünü savunanlara karşı yapılıyor olmasının durumu daha vahim hale getirdiğini belirten Bakan, firmalara bu süreçte destek olma sözü verdi.

Avrupalı Ülkelere Teşekkür Etti

Le Maire bu süreçte kendilerine tam destek gösteren Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu ve tüm Avrupalı ülke liderlerine de teşekkür ederken İslam dünyasının boykotunu kınadığını ifade etti.

Bakan Le Maire, "Fransa kimseye saldırmıyor, kimseyi hedef almıyor. Fransa sadece kendi değerlerini ve özgürlüklerini koruyor" şeklinde konuştu.

Bruno Le Maire fransa ekonomi bakanı boykotu kınadı türkiye ortadoğu radikal islam islamofobi boykot kabul edilemez erdoağn boykot başlattı fransız mallarına boykot avrupa birliği avrupalı ülkelere teşekkür etti