Fransa İslam Dünyasını Fransız Mallarının Boykotuna Son Vermeye Çağırdı

TAKİP ET

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile İslam dünyasının Fransız mallarına yönelik başlatmış olduğu boykotun sona erdirilmesi istendi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam Peygamberi Muhammed'in karikatürlerini kamuoyu önünde desteklemesinin ardından, Fransız ürünlerini boykot eden İslam dünyasına eylemini iptal etmesi için çağrıda bulundu.

Sosyal Medyadan Tepki Yağmıştı

Fransa'da radikal İslamcılar tarafından bir öğretmenin başının kesilmesinin ardından Fransız hükumeti, Müslüman sivil toplum kuruluşlarına denetim ve tedbirleri artırmıştı. Macron'un, olaylar karşısında Fransa'nın 'karikatürlerden vazgeçmeyeceğini' söylemesi Cuma günü sosyal medyada öfkeli bir tepki ortaya çıkardı ve hafta sonu bu tepkiler ivme kazandı.

Birçok İslam ülkesinde Fransız mallarına boykot başlatılırken en son Türkiye'nin partili cumhurbaşkanı Erdoğan da halka Fransız markalarını almamaları yönünde çağrıda bulundu.

'Boykot Çağrıları Anlamsız'

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ürünlerinin boykot edilmesi çağrılarının ve ülkeye karşı 'ara sıra nefret dolu' protestoların sona ermesi gerektiği söylendi. Açıklamada, "Bu çağrılar, Fransa'nın vicdan özgürlüğü, ifade özgürlüğü, din özgürlüğü ve herhangi bir nefret çağrısının reddi lehine savunduğu pozisyonları çarpıtıyor. Sonuç olarak boykot çağrıları anlamsızdır ve radikal bir azınlık tarafından araçsallaştırılarak ülkemize yönelik tüm saldırılar gibi derhal durdurulmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

fransa radikal islam macron karikatüre sahip çıktı boykot fransız ürünlerine boykot recep tayyip erdoğan fransız markalarına boykot boykot çağrısını sonlandırın dediler fransa dışişleri bakanlığı açıklama yaptı boyko