Fransa Ligi'ne Türk Mührü: Lille Şampiyonluğunu İlan Etti

TAKİP ET

Fransa Ligi'nde milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın yer aldığı Lille şampiyon oldu.

Fransa Ligi'nde son haftaya kalan şampiyonluk mücadelesinin galibi Lille olurken Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı gibi isimler geceye damga vurdu.

Ligin son maçında Angers'e konuk olan Lille, 10. dakikada Jonathan David'in kullandığı penaltı ile 1-0 öne geçerken ilk yarının duraklama anlarında Burak Yılmaz'ın kullandığı penaltı atışıyla rakibi karşısında skoru 2-0'a taşıdı. Ev sahibi ekip ikinci yarının duraklama dakikalarında Angelo Fulgini ile skoru 2-1'e getiren golü bulsa da üç puana ulaşan taraf konuk Lille oldu.

Maç sonunda ligdeki puanını 83'e taşıyan Lille, ligi 82 puanla bitiren rakibi Paris Saint Germain'i geçerek Fransa Ligi'ndeki 4. şampiyonluğunu ilan etti.

Lille'e sezon başında transfer olan 35 yaşındaki milli futbolcumuz Burak Yılmaz Lille formasıyla ligde oynadığı 27 karşılaşmada 15 gol, 5 asiste imza atarken, Yusuf Yazıcı ligde çıktığı 31 maçta 7 gol, 4 asist, Avrupa Ligi'nde yer aldığı 8 maçta 7 gol, asist ve Zeki Çelik ise 28 maçta 3 gol, 3 asist ile takımına katkı sundu.

Fransa Ligi'ne Türk Mührü Lille Şampiyonluğunu İlan Etti