Fransa Sağlık Çalışanları İçin Aşıyı Zorunlu Tutacak: Bütün Halk İçin de Gündeme Gelebilir

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sonbahardan itibaren ülkede uygulanan PCR testlerinin ücret karşılığında yapılacağını açıkladı.

Sağlık çalışanları için aşılamanın artık zorunlu olacağını belirten Macron, "Hastaneler, klinikler, huzurevleri, engellilere bakım evlerindeki hemşire ve diğer personel, evde de dahil olmak üzere yaşlı veya hassas kişilerle temas halinde çalışan tüm çalışanların aşı yaptırması zorunlu olacaktır" dedi.

16 Eylül'e kadar aşı yaptırmayan sağlık çalışanlarına ceza uygulanacağını duyuran Macron, "Şartların durumuna bağlı olarak tüm halk için zorunlu aşı uygulamasını düşünmemiz gerekecek" diye konuştu.

PCR Testi Ücretli Olacak

Emmanuel Macron şu ana kadar ücretsiz olarak uygulanan PCR testlerinin sonbahardan itibaren ücretli olarak uygulanacağını bildirdi.

Bunun yanında ülkede uygulanmakta olan vatandaşın negatif PCR testi sonucunu ve aşılanıp aşılanmadığını gösteren aşı kartı uygulaması genişletilecek. 12 yaşından büyük tüm Fransızlar için eğlence mekanlarına, kafe, restoran, toplu ulaşım araçlarına, hastaneler ve huzurevlerine girişlerde sağlık kartı zorunlu hale getiriliyor.

Fransa Sağlık Çalışanları İçin Aşıyı Zorunlu Tutacak Bütün Halk İçin de Gündeme Gelebilir