Fransa, Ukrayna'ya Hava Savunma Sistemi Verecek

TAKİP ET

Rusların başta Kiev olmak üzere Ukrayna kentlerinde sivilleri bombalamasının ardından Fransa, Ukrayna'ya hava savunma sistemi vermeyi taahhüt etti.

Kırım'da Rus işgal güçleri tarafından yasa dışı olarak inşa edilen Kerç Köprüsü, Ukrayna güçleri tarafından havaya uçuruldu.

Kerç Köprüsü'nün havaya uçurulmasının ardından Rus diktatörü Putin, Ukrayna'daki güçlerinin başına, Suriye'nin Halep kentinde yaptığı katliamla bilinen Sergey Surovikin'i getirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanı olan Sergey Surovikin'in talimatıyla Rus ordusu, Ukrayna'nın Kiev, Dnipro, Lviv, Zaporijya gibi kentlerini bombaladı. Füzelerle hedef alınan bu kentlerde yalnızca sivil altyapının vurulması dikkat çekiyor. 

Batı'dan Ukrayna'ya Hava Savunma Sistemi Yardımı

Sivilleri hedef alan saldırıların ardından Batı ülkeleri, Ukrayna'ya yardımı artırıyor. Kiev'in bombalanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile görüşmüştü.

Macron, telefon görüşmesinde Zelensky'ye, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri yardımları artıracağını taahhüt etmişti.

Ukrayna'ya Destek Taahhüdü

The Kyiv Independent'ın haberine göre Fransa, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri verecek. Paris'in Kiev'e sağlayacağı yardımlar arasında radarlar ve füzelerin de bulunduğu hava savunma sistemlerinin yer alacağı belirtiliyor. Bununla birlikte sağlanacak olan hava savunma sistemlerinin detaylarıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Macron görüşmede ayrıca Caesar obüslerinin Ukrayna'ya verilmesi konusunun da konuşulduğunu doğruladı.

fransa ukrayna hava savunma sistemi verecek caesar macron zelensky