Fransa'da 1, Norveç'te 2 Kişi AstraZenaca Aşısı Yapıldıktan Sonra Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Fransa'da 24 yaşındaki bir tıp öğrencisi, AstraZeneca aşısını yaptırdıktan 10 gün sonra evinde ölü bulunurken Norveç'te ise Osla Üniversite Hastanesinde AstraZeneca aşısı olan iki kişi yaşamını yitirdi.

Fransa’da kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesiyle AstraZeneca aşısının kullanımı askıya alınmış, Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) aşının “güvenli ve etkili” olduğunu açıklamasının ardından aşı tekrar kullanılmaya başlanmıştı.

Güvenli olduğu iddia edildiği için tekrar kullanımına başlanan AstraZeneca aşısını olduktan sonra bir öğrencinin evinde ölü bulunması panik yarattı.

Gencin evinde yapılan incelemelerde, AstraZeneca aşısı olduğuna dair bir belge bulan yetkililer olaya ilişkin soruşturma başlattı. Tıp eğitiminin 6’ncı yılında olduğu belirtilen Anthony’nin aşıyı 8 Mart tarihinde yaptırdığı tespit edildi. 

Hiçbir sağlık sorunu olmadığı bildirilen 24 yaşındaki Anthony’nin otopsi raporu hazırlanırken gencin ölümünün AstraZeneca ile bağlantısı araştırılıyor.

Öte yandan Norveç İlaç Kurumu (NOMA) da Oslo Üniversitesi Hastanesi'nde iki kişinin aşı olduktan sonra öldüğünü, böylece AstraZeneca'nın yan etkilerinden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının toplamda üçe yükseldiğini bildirdi.

ASTRAZENECA aşı fransa norveç