Fransa'da 400 Polislik Parti Baskını: Çatışmalarda Bir Kişi Elini Kaybetti

TAKİP ET

Fransa'da bin 500 kişinin katıldığı bir partiye 400 kişilik bir polis gücü tarafından baskın düzenlendi.

Fransa'nın Bretonya bölgesinde bulunan Redon kasabasında yer alan bir at yarışı pistinde yaklaşık bin 500 kişinin toplandığı bir partiye polis baskını yapıldı.

400 polisin katıldığı baskında, güvenlik güçleri ile partiye katılan insanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. Çatışmalarda beş polis yaralanırken 22 yaşında bir kişinin elini kaybettiği bildirildi.

Fransız yerel idareci Emmanuel Berthier, yasaklanmış olan partiye katılanların kolluk kuvvetlerine karşı koymayı hedeflediğini ve polise demir bilyeler, cüruf briketleri ve molotof kokteylleriyle saldırdığını iddia etti. Partiyi organize edenlerin ise polisin hiçbir görüşme talebi iletmeksizin parti alanına biber gazı attığını öne sürdü. Bir organizatör ise "Sadece eğlenmek isteyen bir topluluğa biber gazları ve ses bombaları yağdırdılar" şeklinde konuştu.

2019 yılında Nantes şehrinde düzenlenen bir müzik festivalinde polisin baskın yapması nedeniyle Loire Nehri'nde boğularak 24 yaşında yaşamını yitiren Steve Maia Caniço'nun anısına düzenlenen partiye düzenlenen polis baskınında 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Fransa'da 400 Polislik Parti Baskını Çatışmalarda Bir Kişi Elini Kaybetti