Fransa'da Bir Bildiri Daha Yayımlayan Askerler: Fransa'da İç Savaş Sessizce Hazırlanıyor

TAKİP ET

Fransa'da ikinci bildiriyi yayımlayan askerler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bakanlar, milletvekilleri ve generallere çağrıda bulundu.

Fransa'da "Yöneticilerimize açık mektup" başlıklı bildiriden sonra ikinci bildiriyi yayımlayan askerler 'ülkede iç savaş çıkacağı ve bu durumda ordunun düzeni sağlayacağını' belirtti.

Her rütbeden askerlerin bulunduğu bildiride 'görevde olan her rütbeden askerlerin, yasa gereği yüzleri açık şekilde kendilerini ifade edemediği ancak sessiz kalmalarının da imkansız olduğu' ifadesi yer aldı.

Bir önceki bildiride imzası olan askerlere hak verilen yeni bildiride ''Aramızdan bazıları Afganistan, Mali, Orta Afrika ve diğer yerlerde düşman ateşini gördü. Bazıları görev arkadaşlarını kaybetti. Bizim topraklarımızda taviz verdiğiniz İslamcılığı yok etmek için canlarını ortaya koydular. 

Birkaç dini topluluğun araçsallaştırma girişimlerine katlandık. Bu dini topluluklar için Fransa hiçbir şey ifade etmiyor, alay, aşağılama ve hatta nefret konusundan başka bir şey değil'' ifadeleri kullanıldı.

Fransa'ya Karşı Nefret Norm Haline Geldi

Fransa'nın iç savaşa hazırlandığını iddia eden askerler böyle bir durumda sessiz kalmayacaklarını belirtti. Bildiride, "Şehir ve kasabalarımızda şiddeti görüyoruz. Kamuya açık alanlarda ve kamuoyundaki tartışmalarda mezhepçiliğin yer edindiğini görüyoruz. Fransa'ya ve tarihine karşı nefretin, bir norm haline geldiğini görüyoruz.

Eğer iç savaş patlak verirse, ordu kendi topraklarında düzeni sağlar çünkü ondan istenecektir. Hiç kimse böylesine korkunç bir durumu isteyemez. Büyüklerimiz de (emekli askerler) istemez. Ama evet, yine, Fransa'da iç savaş sessizce hazırlanıyor ve bunu çok iyi biliyorsunuz" denildi.

 

fransa bildiri asker savaş nefret norm haline geldi