Fransa'da Bir Kadın Etek Giydiği İçin Darp Edildi

TAKİP ET

Fransa'da 22 yaşındaki bir kadın etek giydiği için darp edildi

Fransa’da bir kadın, kamusal alanda etekle gezdiği için Strasbourg'da üç erkek tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Bleu Alsace radyosuna konuşan Elisabeth, yaralı yüz fotoğrafıyla sosyal medyada viral oldu ve sosyal medya kullanıcıları tarafından bu olay yoğun bir şekilde eleştirildi. Fransız polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Guardian’ın haberine göre, hükümet, Fransa’nın ortasında bir kadının kıyafetinden dolayı sözlü ve fiziksel tacize uğramasını kabul edilemez ve çok ciddi olarak tanımladı. 

22 yaşındaki Elisabeth isimli öğrenci, öğleden sonra eve yürürken üçlü gruptan bir kişinin “Şu fahişeye bak” diyerek bağırması sonrası saldırıya uğradığını ve saldırganların kaçtığını ifade etti. Bu olay yaşanırken bir sürü insanın olaya şahit olduğunu ancak kimsenin olaya müdahale etmediğini veya saldırganları takip etmediğini ekledi.

Durumu çok ciddi olarak niteleyen hükümet sözcüsü, “Fransa’da istediğimiz gibi giyinip sokağa çıkabilmeliyiz. Bugün Fransa’da bir kadının kendini tehlikede hissetmesini, saldırıya uğramasını veya rahatsız edilmesini kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.    
 

Strasbourg fransa darp etek kadın saldırı