Fransa'da Göçmenler Gösteri Düzenledi

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te çoğunluğu yasal belgesi olmayan yüzlerce göçmen ülkedeki koşullarının iyileştirilmesi için eylem düzenledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te çoğunluğu kaçak olan yüzlerce göçmen ülkedeki koşullarının iyileştirilmesi için eylem düzenledi. Protestolarda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar ve pankartlar yer aldı. Ayrıca Paris'te düzenlenen gösteride yürüyen göstericilere Sarı Yelekliler'den destek geldi.

Paris'teki Richelieu-Drouot Meydanı'nda toplanan göstericiler, Paris Belediyesi binasının yakınlarına kadar yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, kalabalığın belediye binasına doğru ilerlemesini engelledi.

Kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini isteyen göstericiler, Macron hükümetinin göçmenlerin durumlarını düzeltmeye yönelik yeterli çabada bulunmadığından dolayı şikayetçi oldu.

Çoğunluğu kaçak yollarla ülkeye gelen ve uzun bir süredir çalışma ya da oturma izinleri olmayan göçmen ve mülteciler, birçok özel şirketin bu durumdan istifade ettiğini ve zor şartlarda çalıştırıldıklarını belirtti. Başkentin haricinden Fransa'nın büyük şehirleri olan Marsilya, Lyon, Lille, Strasbourg, Rennes, Nantes ve Bordeaux gibi toplamda 60 ilde çok sayıda dernek ve sendikanın çağrısıyla benzer eylemler gerçekleştirildi.

Göçmenler daha önce 3 kez, Paris başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler gerçekleştirmişti.

 

fransa macron paris göçmen mülteci gösteri protesto sarı yelekliler