Fransa'da Karabağ İçin Ermenilere Destek Eylemi: 2 Yaralı

TAKİP ET

Karabağ'daki şiddet olaylarında işgalci Ermenistan'a destek gösterileri düzenlenen Fransa'da otoyol ulaşıma kapandı; olaylarda iki kişi yaralandı.

Fransa'da Lyon ile Marsilya'yı birbirine bağlayan otoyolun Vienne mevkiinde gerçekleşen Ermenistan'a destek gösterisi, otoyolda ulaşımın sabah saatlerinden itibaren çift taraflı olarak aksamasına sebep oldu. Yaklaşık 400 kişi oldukları sanılan göstericiler nedeniyle otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Olay yerinde Türkler ve Ermeni grup arasında yaşanan arbedede Azerbaycan Türk'ü en az iki kişi yaralandı. Yerel basının aktardığı bilgilere göre 16 yaşında bir genç bıçakla, 23 yaşında bir kişi de çekiç darbesiyle yaralandı. Çok sayıda ambulans, gösterinin düzenlendiği bölgeye sevk edilirken yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Ermeni protestocular akıllara zarar açıklamalar gerçekleştirdi. Karabağ'ı işgal eden ve saldırı başlatan Ermenistan değilmiş gibi; 3 milyonluk Ermeni nüfusunun Türkiye, Azerbaycan ve Suriye tarafından şiddete maruz kaldığını ifade ettiler.

fransa ermenistana destek eylemi dağlık karabağ karabağı işgal eden ermenistana destek sözde ermeni soykırımı iki yaralı otoyol kapandı