Fransa'da Kısıtlamalar Kademeli Olarak Kaldırılıyor

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke genelinde uygulanan kısıtlamaların 4 kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 31 Mart tarihinde koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların kaldırılacağını duyurdu. 

Kısıtlamaların 4 kademeli olarak kaldırılacağını belirten Macron,  ilk adımın 3 Mayıs'ta atılacağını ifade ederek, bu tarihten itibaren vatandaşların evlerinden 10 kilometreden fazla uzaklaşmalarına ve bölgeler arası seyahat yapmalarına izin verileceğini açıkladı.

Okullar Açılıyor 

Macron, müze, sinema, tiyatro gibi belirli kültürel mekanların iç mekanda 800, dış mekanda ise bin kişi sınırlamasıyla yeniden açılacağını ifade etti.

Ortaokul ve liselerin yüzde 50 kapasite ile yeniden açılacağını söyleyen Macron; kafe ve restoranların açık mekanlarda masa başı 6 kişi ile müşterilerine hizmeti vereceğini ve spor salonlarının da açılacağını belirtti.

Binden Fazla Kişi Bir Araya Gelebilecek

Macron, ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 30 Haziran'dan itibaren kaldırılacağını dile getirerek sağlık kartı uygulaması ile binden fazla kişinin bir araya geldiği etkinliklerin düzenlenebileceğini de duyurdu.

fransa covid kısıtlama 4 kademe kaldırılıyor macron emmanuel