Fransa'da Radikal İslamcılara Yönelik Operasyon: Müslüman STK'lar Kapatılıyor

TAKİP ET

Fransa İçişleri Bakanı, bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinin ardından radikal İslamcılara yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonların süreceğini ve çok sayıda Müslüman derneğin kapatılacağını duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Europe1 radyosunda yaptığı açıklamada, cuma günü Conflans Sainte-Honorine semtinde bir öğretmenin derste Muhammed Peygamber karikatürü gösterdiği için başı kesilerek öldürülmesinin ardından ülkede Müslümanlara ait 51 derneğin ve sivil toplum kuruluşunun devlet tarafından denetleneceğini söyledi.

Darmanin ayrıca internet üzerinden şiddet çağrısı ve nefret söylemi yapıldığı gerekçesiyle 80’e yakın soruşturma başlatıldığını ve radikal görüşleriyle bilinen bazı Müslüman derneklerini kapatmayı planladıklarını söyledi.

"Polis Operasyonları Sürecek"

Fransız bakan, “Onlarca şüphelinin yakalanması için bugün başlatılan polis operasyonları sürecek” şeklinde konuşurken radikal görüşlü Müslüman derneklerinin yakın takibe alınacağını belirttti ve yaklaşık 50 derneğinin aranacağını 'İslam Karşıtlığıyla Mücadele Kolektifi' ve 'Baraka City' isimli sivil toplum örgütü de içinde olmak üzere bazı derneklerin kapatılmasının söz konusu olduğunu duyurdu.

fransa başı kesilen öğretmen samuel europe1 e açıklama yaptı içişleri bakanı gerald darmanin muhammet peygamber karikatürü charlie hebdo müslüman dernekler kapanıyor müslüman stklar kapanıyor emmanuel macron polis o