Fransa'da Radikal İslamcılık Yaptığı İçin Bir Cami Daha Kapatılacak

TAKİP ET

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Paris'teki bir caminin radikal İslamcılarla bağlantısı olması nedeniyle kapatılacağını duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Europe1 radyosunda yaptığı açıklamada, ülkede Müslümanlara ait 51 dernek ve sivil toplum kuruluşunun devlet tarafından denetleneceğini, bunlardan birkaçının Bakanlar Kurulunun onayı ile kapatılacağını duyurmuştu.

Darmanin, bugün TF1 kanalında yaptığı açıklamada ise Paris'in banliyölerinden olan Pantin'deki bir caminin sosyal medya hesabından, geçen hafta Conflans Sainte-Honorine semtinde başı kesik halde öldürülmüş bulunan öğretmenin derste İslam peygamberi Muhammed'e hakaret içerikli karikatürü göstermesine tepki verildiği görüntüyü paylaştığını ı tespit ettiklerini açıkladı.

Caminin Radikal İslamla Bağlantısını İmam'ın Çocuklarının Gittiği Okul Üzerinden Destekledi

Bu nedenle camiyi kapatma kararı aldıklarının söyleyen Darmanin, camideki din görevlisinin çocuklarının bu ayın başında Paris'in bir başka banliyösü Bobigny'de kapatılan bir okulun öğrencileri olduğunu da aktardı.

fransa radikal islam bir cami daha kapatılacak radikal islamcılara operasyon paris europe1 radyodu tf1 kanalından açıklama ayptı gerald darmanin fransa içişileri bakanı imamın çocukları kapatılan okula gidiyormuş