Fransa'da Taşkınlık Çıkaran Ermenileri Protesto Eden Türklere Polis Müdahalesi

TAKİP ET

Fransa'da, çarşamba günü Ermenistan'a destek eylemi adı altında Türkleri yaralayan Ermenileri protesto etmek isteyen Türklere polis müdahale etti.

28 Ekim çarşamba günü Ermeni bir grubun Fransa'da, Ermenilere destek yürüyüşü adı altında Türk vatandaşlara saldırı gerçekleştirdiği eylemi protesto etmek isteyen bir grup Türk Dijon kentinin merkezinde bir araya geldi.

Amaçaları 28 Ekim’de Vienne'de Ermenistan yanlısı gösteri yapan protestocuların Türklere saldırıp onları yaralamasını protesto etmek olan Türklere Fransız polisi müdahale etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre de bir Türklerin, ellerinde Türk bayraklarıyla kentte yürümek dışında herhangi bir eylemi olmazken Farnsız polisler gruba biber gazıyla müdahale etti.

28 Ekim'de Ermenilerin gerçekleştirdiği gösteride ise Fransa otoyolu Ermeni göstericiler tarafından saatlerce trafiğe kapatılmış olmasına rağmen polis müdahalesi olmamıştı.

fransa türk göstericilere polis müdahalesi ermenilere destek eylemi azerbaycan karabağ dağlık karabağ ermenistan türkiye fransa dijon lyon paris vienne taşkınlık çıkarak ermenilere protesto eden türklere polis mü