Fransa'da Turistleri Dolandıran Taksiciye Taksiciler Derneği Dava Açıyor

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te müşterilerini dolandıran taksi şoförünü taksiciler derneği afişe etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te müşterilerini dolandıran taksi şoförünü taksiciler derneği afişe etti. Paris Charles De Gaulle de Roissy Havalimanı'ndan aldığı iki Hongkonglu turisti kent merkezine getiren taksinin yaklaşık 53 euro tutması gereken faturayı 230 euroya çıkardığı belirlendi. Olaya karışan taksinin plakasını ve fotoğraflarını paylaşan dernek, şoför hakkında dava açacaklarını belirtti.

Turistler, şoförün kendilerinden istedikleri miktarı ödemelerinin ardından faturayı internet ortamında paylaştı. Paylaşımın ardından harekete geçen "Les nouveaux taxis parisiens" (Yeni Paris taksileri) adlı dernek, 230 euroluk faturanın gerçek bir taksiye ait olduğunu belirledi. Aynı taksinin daha önce de benzer şekilde müşterilerini dolandırdığını ifade eden dernek yetkilileri, söz konusu şoförün mesleklerine leke sürdüğünü söyledi.

2014'te kurulan derneğin Başkanı Jean Barreira taksi dolandırıcılığıyla ilgili hükümetin gerekli adımları atmadığını ve bundan dolayı inisiyatif almaya karar verdiklerini söylüyor.

fransa paris turist taksi dolandırdı şikayet