Fransa'da Türk Genci Ermenilere Karşı 'Nefret Suçu' İddiasıyla Yargıda

TAKİP ET

Fransa'da, Türk kökenli göçmen Ahmet Çetin Ermenilere karşı 'nefret suçu' işlediği iddiasıyla hakim karşısına çıkarıldı.

Geçtiğimiz yaz Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan askeri çatışmadan sonra 24 Temmuz'da Fransa'da yaşayan Ermeniler protesto düzenlemişti. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi 'Küçük Ermenistan' olarak bilinen ve Lyon şehri banliyölerinden Decines Charpieu'de Türkiye ve Azerbaycan'ın konuyla ilgili tutumunu protesto ettiler.
Protestoya karşı Türk gençleri de izinsiz bir karşı eylem düzenlendi. Fransız basını ise "Bozkurt" olarak bilinen aşırı milliyetçi Türklerin birbirine telefon ederek eyleme daha büyük saldırı hazırlığı içinde olduğunu yazdı. Bunun üzerine Türk gençlerinin izinsiz eylemi sırasında 4 kişi gözaltına alınmıştı.
Yargılanan Ahmet Çetin'in bu eylemi düzenlediği iddia ediliyor.
CDCA Başkanı Jules Boyadjian, "Bozkurtlar Avrupa'da birçok inisiyatif alıyor. Bu Almanya ve Avusturya'da görüldü. Erdoğan yurt dışında bulunan sempatizanlarını saldırı gerçekleştirmeleri çağrısında bulunuyor" şeklinde konuştu. Boyadjian grubun dağıtılması için içişleri bakanlığında talepte bulunduklarını aktardı.

Bourg-en-Bresse savcılığı, 23 yaşındaki Ahmet Çetin için 6 ay ertelenebilir hapis cezası, 5 yıl seçilme hakkından mahrum bırakma ve 2 bin euro para cezası talep etti.

fransa türk genci yargılanıyor bozkurt azerbaycan ahmet çetin 24 temmuz protestosu türk genci yargıda ermenilere karşı nefret suçu