Fransa'da Ürdünlü Öğrenciler Arapça Konuştukları İçin Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Fransa Anger'da Ürdünlü iki öğrenci aralarında Arapça konuştukları için saldırıya uğradı.

Fransa'da İslam Peygamberi Muhammed'in karikatürünü okulda gösteren bir öğretmenin radikal İslamcılar tarafından başının kesilmesiyle başlayan olaylar devam ediyor.  Angers kentinde Ürdünlü iki öğrencinin aralarında Arapça konuştukları gerekçesiyle saldırıya uğradıkları öğrenildi. Fransız savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Ürdün Büyükelçiliği Fransız makamlardan açıklama istedi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre Muhammad Abu Eid adlı Ürdünlü öğrenci 22 Ekim'de kız kardeşiyle birlikte bindikleri otobüste aralarında Arapça konuşurken bir müddet sonra yanlarına gelen bir adam ve bir kadının önce sözlü tacizine uğradı.

Saldırganların "Burası Fransa, neden Arapça konuşuyorsunuz? O zaman ülkenize geri dönün. Ne işiniz var burada" şeklinde konuştuğunu aktaran öğrenciler, sözlü tacizin ardından darp edildiklerini ve otobüsten indikten sonra bir öğrenci yurduna sığınarak polisin gelmesini beklediklerini söyledi.

fransa islamofobi radikal islam islam karşıtlığı başı kesilen öğretmen ürdünlü 2 öğrenci saldırıya uğradı arapça konuşan 2 öğrenci saldırıya uğradı fransada şiddet eylemi islam müslümanlar macron arapça arap öğren