Fransa'dan Ambargo

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Avrupa ülkeleri Türkiye'yi kınamış ve yaptırımlarla tehdit etmişti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Avrupa ülkeleri Türkiye'yi kınamış ve yaptırımlarla tehdit etmişti. Operasyonun dünya kamuoyundaki yankıları hala sürüyor. Bugün Fransa Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları yaptıkları ortak açıklamada Türkiye'ye yapılan tüm silah ihracatını askıya aldıklarını açıkladı.

Silah Satışını Durduran Ülke Sayısı 5 Oldu

Almanya, Norveç, Finlandiya ve Hollanda da Türkiye'ye silah ihracatını askıya aldıklarını açıklamışlardı. Bugün Fransa'nın da katılmasıyla Türkiye'ye silah satışını durduran ülke sayısı 5'e yükselmiş oldu.

Yerli Savunma Sanayii

Konu hakkında Türk yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak savunma sanayi uzmanları Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayinde kendisini çok geliştirdiğinin altını çiziyor ve Türkiye'nin bir çok konuda kendisine yettiğini, ihracat yapmak durumunda olmadığını belirtiyor.

barış pınarı türk