Fransa'dan da Gelecek AB Zirvesinde Türkiye'ye Yaptırım Talebi

TAKİP ET

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ardından Fransa da gelecek AB zirvesinde Türkiye için yaptırım çağrısı yaptı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ardından Fransa da gelecek AB zirvesinde Türkiye için yaptırım çağrısı yaptı.

Türkiye ile yaşadığı krizin ardından Fransa, Avrupa Birliği'nde (AB) yer alan ülkelerin liderlerin , Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulanması için çağrı yaptı. ABD ise krizin tırmanmasının sadece NATO’nun düşmanlarının çıkarına olduğunu belirtti.

Fransa Dış Ticaret Bakanı Franck Riester, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Fransa birlik içinde, Avrupa birlik içinde. AB, gelecek liderler zirvesinde, Avrupa, çıkarlarını ve Avrupa değerlerini daha iyi savunmak ve Türkiye ile güç dengesinin artırılmasına imkan verecek kararlar almak zorunda kalacak.” şeklinde konuştu.

Riester, bu konuda daha fazla detay vermedi ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bütün Avrupa, Fransa ile birlikte Erdoğan'ın davranışlarını kınıyor" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, “ABD, NATO üyesi iki ülke arasındaki gerginliğin sadece ittifakın düşmanlarının yararına olacağı inancını ciddi bir şekilde taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

fransa Türkiye erdoğan macron Franck riester ab liderler zirvesi yaptırım abd