Fransız Aşırı Sağcı Örgüt Üyeleri Ermenistan Safında Savaşıyor

TAKİP ET

Fransa'daki aşırı sağcı 'Zouaves Paris' örgütünün lideri Marc de Cacqueray-Valmenier, Ermenistan safında savaşmak için Dağlık Karabağ'a gittiğini duyurdu.

Dağlık Karabağ’da, Ermenistan'ın Azerbaycan ordusuna karşı Kürtçü Terör Örgütü PKK üyelerinden sonra, Avrupa’dan aşırı sağcı örgüt üyelerini de dahil ettiği belirlendi.

Fransa'da şiddet yanlısı Neo Nazi ideolojisine sahip  'Zouaves Paris' (ZVP) örgütünün lideri Marc de Cacqueray-Valmeinier, sosyal medya hesabından üzerinde asker kıyafeti ve elinde otomatik silah bulunan bir fotoğraf paylaşarak Ermenistan'ın saflarında Azerbaycan'a karşı savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiğini duyurdu.

Liberation gazetesinin haberinde, kendini 'faşist' olarak tanımlayan De Cacqueray-Valmeinie'in Ermenistan'ın saflarında Azerbaycan'a karşı savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiği ifade edilirken Ukrayna'daki aşırı milliyetçi Azov grubuna hayranlık beslediği de kaydedildi.

Daha önce de Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, Kürtçü Terör Örgütü PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etmişti.

dağlık karabağ ermenistan aşırı sağcı fransız ermeni safında savaşmaya gitti