Fransız Bakan: Marketlerdeki Özel Reyonlardan Rahatsızım Cemaatçilik Böyle Başlıyor

TAKİP ET

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkedeki marketlerde farklı topluluklara hitap eden özel gıda reyonlarının bulunmasından rahatsız olduğunu belirtti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, BFMTV kanalındagündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken kişisel olarak marketlerde farklı topluluklara hitap eden özel gıda reyonlarının bulunmasından rahatsız olduğunu belirten Darmanin, "Cemaatçilik böyle başlıyor. Kapitalizmin de bunda bir sorumluluğu bulunuyor" şeklinde konuştu.

Karikatürü Savundu Ardından Helal Reyonunu Hedef Almadığını Söyledi

Darmanin, ülkede İslam Peygamber'i Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanabileceğini ve okuldaki derslerde gösterilebileceğini savunurken programın ilerleyen saatlerinde yaptığı konuşmada marketlerdeki helal ya da koşer ürünlerini kesinlikle hedef almadığını söyleyerek "Helal etin süpermarketlerde satılmasının nedenini çok iyi anlıyorum, benim kastettiğim reyonlar. Neden farklı bir raf yapmak zorundayız? Yani Müslümanlar için bir bölüm, koşer kısmı ve sonra diğerleri... Neden özel reyonlar" ifadelerini kullandı.

gerald darmanin fransa içişleri bakanı fransa başı kesilen öğretmen charlie hebdo hz muhammed karikatürü darmanin konuştu marketlerde özel reyonlar olmasından rahatsızım kapitalizm sorumlu cemaatçilik böyle başlıyor