Fransız Hükûmeti: Çocuklarımıza İdeoloji Yediremezsiniz!

TAKİP ET

Okul yemekhanesinin menüsünden eti çıkaran Lyon Belediye Başkanı'na Fransız hükûmeti tepki gösterdi.

İddiaya göre Belediye Başkanı Gregory Doucet, yemekhanedeki servisin hızlanması suretiyle sosyal mesafeye uyulması için böyle bir karar aldı. Karara ilişkin Tarım Bakanı "Çocuklarımızın tabaklarına ideoloji koymayalım" derken İçişleri Bakanı ise "Çiftçilerle kasaplara hakaret" diyerek çıkıştı. Başkan ise bunlara karşılık, iktidar partisine mensup olan selefinin de daha önce aynı önlemi aldığını hatırlattı.

Tarım Bakanı Julien Denormandie, karara tepki göstermek için "Haydi, çocuklarımıza iyi büyümek için ihtiyaç duyduklarını verelim. Et de bunun bir parçası" dedi. Ayrıca bölge valisinden de söz konusu yasağın iptal edilmesini talep etti. 

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise eti yasaklamanın "Fransız çiftçiler ve kasaplar için kabul edilemez bir hakaret" olduğunu öne sürdü. Lyon Belediye Başkanı'nın Yeşiller Partisi'ne mensup olduğuna da dikkat çeken Darmanin, "Yeşiller'in ahlakçı ve seçkinci politikası, halk sınıflarını dışlıyor. Pek çok çocuk sadece okul kantininde et yiyebiliyor" dedi.

Eğitim Müdürü Stephanie Leger, yeni menü sayesinde yemek servisinin hızlanacağını belirtirken bütün çocukların yemek ihtiyacının da karşılanacağını bildirdi. "Öğrencilerin büyük çoğunun ağız tadını yakalamaya çalıştık ve eti menüden çıkardık" diyen Leger, bunun vegan bir menü olmadığını, balık ve yumurta servisinin devam edeceğini, büyük salgın bittiğinde etin de menüye yeniden ekleneceğini ifade etti.

Lyon Belediyesi Lyon Belediye Başkanı Et Yasağı Fransa Yemek Menüsü Vegan Kırmızı Et