Fransız Kadın Turisti Kaçırıp Darbeden Taksicinin Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

İstanbul Beyoğlu'nda Fransız bir kadın turisti arabaya kitleyip daha sonra darbeden taksiciye ev hapsi cezası verildi.

İstanbul Beyoğlu'nda Fransız bir çifti taksisine aldıktan sonra yaşanan ücret tartışması üzerine kadın turisit araca kilitleyip bir süre dolaştırdıktan sonra darbederek taksiden indiren Mesut D.'nin cezası belli oldu.

Olay sonrası polis tarafından yakalanan taksi şoförü Mesut D., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.


Suçlamayı Reddetti


Müracaat Savcılığınca sorgulanan şüpheli Mesut D. Fransız turist çiftin indi-bindi yaptığını, kendisine 20 TL verdiklerini ve indi-bindi ücretinin bu olduğunu söylemesine rağmen çiftin 100 TL verdiklerini söyleyerek para üstü istediklerini, kadın turistin de araçtan inmemesi üzerine tartışma yaşandığını iddia etti. Mesut D. suçlamayı reddetti.


Ev Hapsi Cezası Verildi


"Yağma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mesut D. hakkında ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararı uygulanmasına karar verildi. Kadın turistin darp cebir raporunun olmadığı aktarıldı.


Belgesi İptal Edildi


Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de şoför Mesut D.'ye "İlgili belediye tarafından verilmiş çalışma izninin ruhsat süresi bittiği halde belediye sınırı dahilinde yolcu taşımak" suçundan 1823 TL idari para cezası uyguladı. Mesut D.'nin "Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi" ise İBB tarafından iptal edildi. Taksi ise 10 gün süre ile trafikten men edildi.

mesut d. taksici kadın turist fransız kadın turist fransız çift darp Taksi ev hapsi