Fransız Le Monde Gazetesi: Erdoğan'ın Yolundaki Üç Kadın Engel

TAKİP ET

Fransız Le Monde gazetesi, söz konusu üç ismin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu yazdı.

Le Monde, “Türkiye’de Erdoğan’ın yolundaki üç kadın” başlıklı yazıda üç muhalif kadını mercek altına aldı.

Gazete, Canan Kaftancıoğlu, Şebnem Korur ve Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundaki "Üç engel" olduğunu ileri sürdü.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “Türkiye'de erkeklerin sözü geçiyor. Kadın olmak zaten kolay değil bir de siyaset yapan kadın olmak..." cümlesini alıntılayan köşe yazısı, politikacıyı feminist, motosiklet tutkunu, LGBT taraftarı bir doktor olarak tanımladı.

Erdoğan'ın önündeki "İkinci kadın engel" olarak ise Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'yı gösteren le Monde, Özgür Gündem gazetesine destek protestosuna katılmaktan dolayı tıp profesörünün 2016 baharında 10 gün boyunca hapiste tutulduğu, 3 yıl sonraki mahkemede beraat etmesine rağmen 2020 sonbaharında kararın bozulduğuna dikkat çekti.

Yazıda Erdoğan'ın önündeki diğer bir engelin ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğu söylendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmeye "Cesaret eden" kadın politikacı, Bahçeli'yi Erdoğan'a karşı "Çok hoşgörülü" buluyor. 2016'da Milliyetçi Hareket Partisinden ihraç edilmesinin ardından kendi partisini kurarak yoluna devam ettiğini belirtilen Akşener'in kuvvetli vatanseverlik referanslarının iktidardaki "İslamcı-milliyetçi" koalisyon için her şeye rağmen çekici olduğu yorumu yapılıyor. 

erdoğan 3 engel fransız le monde kadın