Fransız Muhalif Lider Le Pen: Başörtüsü Yasaklansın

TAKİP ET

Fransa'da aşırı sağcı muhalefet lideri Marie Le Pen, başörtüsü yasaklansın çağrısında bulundu.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin lideri Marine Le Pen,  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkede konuya yönenlik tartışmaların başladığı 1989’dan günümüze başörtülü kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu söyleyen Le Pen, kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi. 

Le Pen, kendilerine karşı savaş açıldığını, buna karşılık verilmesi gerektiğini belirterek, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İslamcı ideolojinin Fransa’ın düşmanı olarak görülmesi gerektiğini belirten Le Pen, bu ideolojiyi destekleyen kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve yabancıların sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Le Pen, "Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir" dedi. 

"Fransa Yas Tutarken Cumhurbaşkanı'na Hakaret Ediyor"

Le Pen, sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşmada da, Erdoğan'ın Macron ile ilgili açıklamalarının ardından büyükelçinin Fransa'ya çağrılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, "Erdoğan bir öğretmenin kafasının kesilmesinin ardından başsağlığı dilemeyi tercih etmiyor ve Fransa yas tutarken Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor" ifadesini kullandı.   

 

 

le pen erdoğan İslam başörtüsü fransa