Fransız Parlamenterler: Kürt Müttefiklerimize Saldırılmasına İzin Veremeyiz

TAKİP ET

Fransa, Türkiye'nin terörle mücadele faaliyetlerine karşı çıkmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi arayarak Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı yapmaya hazırlandığı askeri harekata karşı çıkmasına destek vermişti.

Konu Türkiye Karşıtlığı Olunca Fransa'dan İran'a Destek Geldi


Şimdi ise yüzden fazla Fransız parlamenter bir araya gelerek Batılı ülkelere seslendi ve Türkiye'nin operasyonuna izin verilmemesi çağrısı yaptı.

"Erdoğan'ın Savaş Çılgınlığına Karşı Çıkılmalı"

Senatör Laurence Cohen'in başını çektiğii Fransız parlamenterler tarafından yayımlanan "Erdoğan'ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı" başlıklı mektupta Türkiye'nin Ukrayna savaşıyla NATO'da merkez rolünü oynadığı ve kazandığı bu statüden faydalanarak Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştırmak için NATO'nun onayını kazanmaya çalıştığını öne sürdü.

"Demokratik, Feminist ve Ekolojik"

Bildiride Suriye'nin kuzeyindeki "özerk yönetim" kontrolündeki bölgelerde savaş şartlarına rağmen "Kürt, Arap, Asuri-Keldani, Ermeni" halklarının "demokratik, feminist ve ekolojik" bir sistem içinde örgütlendiklerini savunan parlamenterler, Batı ülkelerinin Türk ordusunun saldırılarını görmezden gelmemesi istendi.

"Kürt Müttefiklerimize Bir Daha Saldırılmasına İzin Veremeyiz"

Kürtçü terör örgütü YPG'nin IŞİD'e karşı mücadelesinin unutulduğu belirtilen bildiride "Kürt müttefiklerimize bir kez daha saldırılmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz" ifadelerine yer verildi.

fransız fransa parlamenterler kürt müttefiklerimize saldırılmasına izin veremeyiz terör örgütü kürtçü Laurence Cohen ypg pyd sdg suriye türkiye erdoğan demokratik feminist ekolojik