Fransız Polisi Paris'te Yayın Yapan TRT Muhabirine Türkçe Müdahale Etti

TAKİP ET

Protestolardaki son durumu canlı olarak aktaran muhabire bir Fransız polisinin Türkçe müdahale ederek "Kenara çekilin" demesi dikkat çekti.

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin trafik çevirmesinde polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar hâlâ devam ediyor. Ülkenin her yanında on binlerce protestocu kundaklama, saldırı, vandallık ve benzeri eylemlerle tepkilerini ortaya koyarken on binlerce polis de olayları bastırmak üzere görev yapıyor.

Dünyanın her yanından basın mensupları ve devlet görevlileri Fransa'da olan bitenleri takip etmek üzere kulak kabartıyor. Bunlardan biri de Paris'teki ünlü Şanzelize Caddesi'nde yayın yapan TRT muhabiriydi.

Protestolardaki son durumu canlı olarak aktaran TRT Brüksel Temsilcisi Mustafa Seçen'e bir Fransız polisinin Türkçe müdahale ederek "Kenara çekilin" demesi dikkat çekti.

Seçen, daha sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada kendisine müdahale eden polisin Ankara Balâ asıllı Fransa polis teşkilatında görevli bir ırkdaşımız olduğunu ve gece boyunca kendisinin güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyledi.

fransa şanzelize caddesi trt muhabiri fransız polisi kenara çekilin