Fransız Senatosu, Uygurları Zorla Çalıştırarak Üretilen Ürünlerin İthalatını Yasaklayan Tasarıyı Kabul Etti

TAKİP ET

Fransız senatosu soykırımcı Çin'in Uygurlara yönelik politikalarını "soykırım" olarak nitelendirdi.

Fransız Senatosu, Uygurların zorla çalıştırılmasıyle üretilen ürünlerin Fransa'ya ithalatını yasaklayan önergeyi oy birliğiyle kabul etti.

Ayrıca soykırımcı ÇKP rejiminin faaliyetlerinin insanlığa karşı suçların yanı sıra soykırım niteliğinde olduğu değerlendirmesi yapıldı.       

Dünya Uygur Hareketi de Fransız Senatosu'nun bu kararını tebrik etti. 

Dünya Uygur Hareketi İcra Direktörü Rushan Abbas, kararı takdir ettiğini belirterek, “Bu kararın Fransız Senatosu tarafından kabul edilmesi, adalet arayışımızda iyi bir adımdır. Senato'nun, Çin Komünist Partisi tarafından gerçekleştirilen iğrenç insan hakları ihlallerini kınamada bir arada durduğunu beyan eder. Uygurların karşı karşıya kaldığı ağza alınmayacak vahşetin sorumlularından hesap sorma konusundaki kararlılıklarından dolayı onları takdir ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Uygur Hareketi'nin açıklamasında da şunlar yer aldı:

Dünya Uygur Hareketi, Avrupa Birliği'ni Uygur soykırımına karışanlara yönelik yaptırımları artırmaya ve Avrupa Komisyonu tarafından önerilen taslak düzenlemeyi yeniden değerlendirmeye çağırmak için Fransız Senatosunu destekliyor. Şirketler üretimlerinde zorla çalıştırma olmadığını ispatlamadıkça, Doğu Türkistan'dan ürün ithalatını fiilen yasaklayacak olan Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun yeni bir ticari araç oluşturulması çok önemlidir.

Adalet ve insan onurunun korunması için mücadele, birleşik eylem gerektirir. Dünya Uygur Hareketi, AB üye ülkelerini birleşmeye ve Avrupa Komisyonu'nu Uygurların zorla çalıştırılmasıyla mallarıyla ticareti durdurmaya, Uygurlara karşı işlenen suçların soykırım niteliğindeki doğasını tanımaya ve Uygurları zorla çalıştırmadaki suç ortaklığını sona erdirmek için kararlı adımlar atmaya davet ediyor. Birlikte, küresel ticaret ağlarımızın insan ıstırabı lekesinden arınmış olmasını ve insan hakları ilkelerini desteklemesini sağlayabiliriz.

fransız senatosu uygurlar uygur emeğinin sömürüsü uygur soykırımı uygur uygur türkleri uygurların zorla çalıştırılması