Fransız Vekil: Türk Halkı Kendini Yönetenlerden Daha İyisini Hak Ediyor

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın sosyal medyadaki küfürlü paylaşımı, Fransız vekillerin tepkisini çekti.

Charlie Hebdo dergisinin Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müstehcen karikatürünü yayınlamasının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam sosyal medya üzerinden Fransızca küfür etmişti. Çam'ın küfürlü paylaşımı Fransız halkından ve vekillerinden büyük tepki gördü.

Bakan Yardımcısı Çam'ın Charlie Hebdo çalışanlarına Fransızca hakaret ettiği paylaşım, binlerce cevap ve yorum aldı. Twitter'dan çok sayıda Fransız milletvekilleri de kullanılan ifadelere tepki verdi. Bunlardan birisi de iktidardaki Republique En Marche Partisi vekili Sonia Krimi oldu. Krimi, "Beyefendi, bu sözler bir bakan yardımcısına yakışmıyor. Türk halkı kendini yönetenlerden daha iyisini hak ediyor" ifadeleriyle Çam'ı eleştirdi.

Bir başka milletvekili Nicolas Bay ise, "Bu adam Türk Kültür Bakanı. Avrupa Birliği'ne üyelik müzakereleri saçmalığını daha ne kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

charlie hebdo recep tayyip erdoğan karikatürü serdar çam bakan yardımcısından küfürlü paylaşım partili cumhurbaşkanı erdoğanın karikatürü charlie hebdo dergisi türk halkı kendini yönetelerden daha iyisini hak ediyor re