Fuat Oktay'dan Fıkra: Cumhurbaşkanımız Asla Tek Adam Olmamıştır, Olma Niyeti de Yoktur

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımız daima milletimizin hak ve menfaatlerinden yana tutum sergilemiştir ama asla tek adam olmamıştır, olma niyeti de yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların 2023 yılı bütçe teklifleri, ek bütçe dahil 2022 yılı başlangıç ödenekleri, 2021 yılı kesin hesapları, gerçekleştirilen faaliyetleri ve projeleri ile Sayıştay raporları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi.

Burada konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Gücün erklerin birinde toplanması hem sistemin yapısında hem de uygulamada mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde tek adam değil, istişare vardır, katılımcı demokrasi vardır, hızlı ve etkin karar alma mekanizmaları vardır. Cumhurbaşkanımızı doğrudan millet seçmiştir ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı'nın kaç adet uçağı olduğuna ilişkin, "Bunu rahatlıkla açıklayabiliriz. Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur. Bu bir sır değildir" açıklamasını yaptı.

Oktay, "Tek adam" eleştirilerine ise, "Cumhurbaşkanımız daima milletimizin hak ve menfaatlerinden yana tutum sergilemiştir ama asla tek adam olmamıştır, olma niyeti de yoktur. Bir gerçek vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan bugün bir dünya lideridir" dedi.

erdoğan cumhurbaşkanı fuat oktay tek adam