Fuat Oktay: Yapay Zeka Artık İçimizden Biri

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay'dan yapay zeka açıklaması geldi.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bugüne kadar Dijital Türkiye çalışmalarıyla çıktılarını en iyi şekilde değere dönüştürebileceğimiz Türkiye'nin veri madenini oluşturmuştuk ve oluşturmaya da devam ediyoruz. Bu maden her an büyüyen, genişleyen, dinamik bir yapıya sahip. Artık elimizdeki bu madeni yerli ve milli yapay zeka uygulamaları ile ekonomiye kazandırma aşamasına geçiyoruz" diye konuştu.

Dijital dönüşüm sürecinin makine öğrenmesi, nesnelerin interneti ve artırılmış gerçeklik gibi alanlarda yapay zeka ile yaşandığını belirten Fuat Oktay, "Sürücü asistanı gibi yarı otonom özelliklerle araçlarımızda, metabolizma verilerimiz üzerinden erken teşhis ya da sağlıklı yaşam önerileriyle sağlık alanında, kişiye özel finansal otomasyon sistemleri ile bankacılık işlemlerinde, akıllı ölçüm ve verimli kullanım alt yapıları ile enerjide; tedarik zinciri ve inovasyon, tasarım- üretim optimizasyonu ile üretim süreçlerinde yapay zeka artık bizden, içimizden biri" dedi.

2030 yılına kadar yapay zekanın 2030 yılında dünya ekonomisinden 16 trilyon dolarlık paya ulaşacağının beklendiğini belirten Oktay, 2030 yılına kadar yerel ekonomilerde yüzde 26 büyüme oranı beklendiğini ifade etti.

fuat oktay cumhurbaşkanı yardımcısı yapay zeka