Fuat Uğur İçeriden Bildirdi: 'Fetullah Hasta' Haberlerinin Gerçek Nedeni

TAKİP ET

Fuat Uğur, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in hastalandığına ilişkin iddiaların maksatlı olarak çıkarıldığını savundu.

İktidara yakınlığıyla ve Fetullahçılarla geçmişteki yakın ilişkisiyle bilinen Fuat Uğur, Türkiye gazetesinde yayımlanan yazısında terör örgütü yönetiminin bu haberleri kasıtlı olarak yaydığını öne sürdü.

"15-20 Gündür Örgütte Kaynama Var"

Eski Gülen Vakfı Müdürü Ümit Akdemir'le konuşan Fuat Uğur, Akdemir'in 15-20 gün önce kendisine "örgütte bir kaynama olduğunu" söylediğini yazdı.

Fetullah Gülen sonrasında örgütte en güçlü elebaşı adayının Mustafa Özcan olduğunu belirten Uğur, Özcan'ın "Gülen'in kara kutusu" olduğunu açıkladı. Özcan'ın bir zamanlar Türkiye imamı olduğunu ve tüm mahrem imamların kendisine bağlı olduğunu belirten Uğur, "Arşivin tek sahibi olmasının sebebi bu. Bunu bir güç unsuru olarak elinde tutmayı sürdürmekte ve onları yönlendirebilmekte. Dahası FETÖ darbe girişiminin Türkiye acentesi Adil Öksüz elinde" dedi.

"15 Temmuz Sonrası Gücü Eline Aldı"

15 Temmuz öncesinde Gülen nezdinde itibarını kaybeden Özcan'ın 15 Temmuz sonrasında gücü eline aldığını belirten Uğur, "O tarihten itibaren yavaş yavaş yol almaya başlayan Özcan artık örgütü tamamen ele geçirmiş sayılabilir. Geçtiğimiz aylarda itiraz edecek gibi olanları, başkaldıranları tehditle ya da dayakla susturmayı başardı. Fetullah Gülen’in yayınlarını durdurdu. Ülke imamlarının Gülen'le görüşmesini yasakladı. Gülen’in yanındaki üniteleri lağvederek kendisi yeni bir ünite kurdu" ifadelerini kullandı.

"Hoca Efendi Hasta, Onun İçin Konuşamıyor"

Örgütte bardağı taşıran son damla olarak "Malum FETÖ elebaşı illegal bir örgütü yönettiği için imamlara notlar göndermekte.  Bu notların ondan geldiğini ifade eden bir işaret vardı her zaman: Üç yıldız. İşte Mustafa Özcan o üç yıldızı da kaldırdı. Bu, tabanda da tedirginliğe sebep oldu. 'Hoca efendi nerede, neden konuşmuyor, neden her şey değişiyor?' demeye başladılar" diyen Uğur, "Mustafa Özcan örgütü ele geçirirken kantarın topuzunu kaçırdık diye düşünmüş olmalı ki ufaktan ortaya çıkan söylenmeleri önlemek için formülü buldu: 'Hoca efendi hasta, onun için konuşamıyor'" ifadelerini kullandı.

İktidar yandaşı Fuat Uğur, geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü ile olan yakınlığıyla biliniyor. 

fuat uğur içeriden bildirdi fetullah hasta haberlerinin gerçek nedeni mustafa özcan ümit akdemir fetullah gülen