Fuat Uğur İktidara Ekşi Sözlük'ü Hedef Gösterdi

TAKİP ET

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yayımlanan köşe yazısında Kur'an'a tekme atan öğrenciler üzerinden iktidara Ekşi Sözlük'ü hedef gösterdi.

Yazısında öğrencilerin Kuran'a tekme atması olayına ilişkin Uğur, "Tabii ki bu lise öğrencilerini yetiştiren anne babaların yanı sıra Millî Eğitim Müfredatının da bu sonuçta payı var. Yani ülkenin temel taşı olan eğitimi yeterince değerlendiremeyen AK Parti iktidarı sorumlu bu sonuçtan. Çünkü zaten onlar iktidara geldiğinde gidişat bu sonucu göstermekteydi ve AK Parti hükûmetleri ne yazık ki eğitimi MİLLÎ hâle getiremedi. Din eğitimi ve siyer dersleri koyarak, imam hatipleri çoğaltarak gerekeni yaptığını sandı ama din dersini sırf sınavda geçmek için çalışan öğrenciler ne dinle barıştı ne de millî bir ruha sahip oldu" ifadeleriyle eğitim sistemini sorumlu tuttu.

Kuran'a Tekme Atan Çocuklar Okuldan Atıldı


Olayın ardından soruşturma başlatılmasıyla ilgili Ekşi Sözlük'te yapılan "Size mi kaldı haddini bildirmek? Allah’ınız beceremiyor mu? Genelde öyle oluyor zaten, koşun da Allah’ı koruyun hadi" , "Benim kitabım değil sonuçta. Kutsal ise sahibi ilgilensin" şeklindeki yorumları aktaran Uğur yazısında şu ifadelere yer verdi:

"İktidar İçine Sindirebiliyor mu?"

"Hadi ülkenin namuslu insanlarına yönelik saldırılarını bırakın, her türlü kutsalımızı aşağılayan bu sözlük çukuru çetesinin varlığını hâlâ sürdürebilmesini iktidar içine sindirebiliyor mu?

Bu ayıp size yeter.

'Sözlük'ün illegal militanları, kendilerini deşifre eden bizlere 'çöp tenekesi' diyerek hakaret ediyorlar akılları sıra. Bunu destekledikleri bazı belediye başkanları ülkenin bakanları hakkında da söylüyor.

'Çöp tenekesi' diyorlar çünkü foseptik çukuru, ağzına dökülen her şeyin çöp tenekesinden geldiğini düşünmek ister. Hayattaki tek tesellisi budur onların."

fuat uğur iktidara ekşi sözlük hedef gösterdi kuran tekma tekme