Fuhuş Operasyonunda Bir Kamu Görevlisi de Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Diyarbakır'da kadınları fuhşa teşvik ettikleri belirlenen 1'i kamu personeli 5 şüpheli, 'Törpü' operasyonuyla gözaltına alındı.

Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Yenişehir ilçesinde fuhşa teşvik, aracılık veya yer temin eden şüphelilerin yakalanmasına yönelik 3 aylık bir çalışma yaptı..

Şüphelilerin, polis takibine yakalanmamak için görüşmelerinde fuhuşla ilgili kavramlara özel kod isimleri verdikleri ve ayrıca polisler için 'amcalar', müşteriler için de 'koli' dedikleri tespit edildi.

5 Nisan günü 3 farklı adrese gerçekleştirilen 'Törpü' operasyonunda, 1'i kamu personeli olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı.

Polisin aramalarında 8 cep telefonu, baskına karşı önceden haber alma amacıyla kurulduğu düşünülen kamera sistemi ve sisteme ait 1 kamera kayıt cihazı, 1 dizüstü bilgisayar, 7 banka dekontu ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.


65 Kişiye 134 Bin TL Ceza


Fuhuş yaptırılan Ş.A. (28), E.A. (24), C.E. (31), E.Y. (25), G.Ç. (19) ve S.A.'nın (25) ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, 65 kişiye de 134 bin TL ceza uyguladı. 

fuhuş fuhuş operasyonu diyarbakır kamu görevlisi