Futbolcular İçin Ödenen Vergiler, Amatör Şubeler ve Altyapılara Harcamak Kaydıyla Kulüplere İade Edilecek

TAKİP ET

Sporcu ücretlerinden tevkif yoluyla alınan gelir vergisinin iadesi uygulamasından, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tescil edilmiş spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri faydalanabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisinin İadesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar doğrultusunda; profesyonel liglerdeki(Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig) futbolculardan kesilecek vergi ücretleri, amatör şubeler ve Futbol alt yapısılarında kullanılmak üzere kulüplere iade edilecek. 

İade edilecek gelir vergisinin belirlenmesinde, sporculara ödenen ücretler üzerinden tevkif edilen ve süresinde beyan edilerek vergi dairesine vadesinde ödenen gelir vergisi tutarları dikkate alınacak.

Sporculara, aylık ücret, başarı primi, maç başı ücreti, imza parası, imaj hakkı ve sair adlarla yapılan ödemeler ve sağlanan menfaatler, ücret kapsamında değerlendirilecek.

Diğer spor elemanları, çalıştırıcı personel ile idari hizmetler, destek hizmetleri ve diğer görevlerde çalışan personelin ücretlerinden tevkif edilen vergiler, iade uygulamasının kapsamında olmayacak.

futbol vergi futbolcular için ödenen vergiler vergi iadesi resmi gazete