Gaffar Okkan'ı Şehit Edenlerin Öğretmeni Hizbullahçı, AKP'nin Açtığı TRT Kürtçe Kanalında 'Dini' Programlar Yapmış

TAKİP ET

Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanıp mürteci terör örgütü Hizbullah mensubu olmaktan cezalandırılan Abdulkuddüs Yalçın'ın AKP'nin açtığı TRT Kürtçe kanalında dini programlar yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe'nin haberine göre 1992 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki İhsaniye Camisi'nde diyanete bağlı şekilde resmi imamlık yapan Abdulkkuddüs Yalçın, Eyüp-Kadir kod adıyla mürteci terör örgütü Hizbullah'ın zırvalarını yayıyordu. 

Fıkıh dersleri adı altında mürteci-bölücü faaliyetler yürüten Yalçın'ın Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği suikastın faillerinden Recep Dünük ve Şener Dünük'e örgütsel siyasi eğitimler veren kişi de olduğu da ortaya çıktı.

İfadelerde Yalçın'ın Hizbullah'ın üst sorumlusu olan Mehmet Beşir Varol'a düzenli raporlar verdiği de anlaşıldı. 9 yıl hapisle cezalandırılan, seçme, seçilme ve siyasi haklardan menedilen Yalçın'ın AKP istibdadı tarafından açılan TRT Kürtçe kanalında program yaptığı ortaya çıktı.

Yalçın'ın “Molla Abdulkuddüs” adıyla 2019'da Ramazan ayı boyunca her gün “Şafii İlmihali” adıyla ekrandan dini dersler verdiği öğrenildi. Mürteci Abdulkuddüs Çin Virüsü salgınıyla ilgili ekranlarda “Korona duası” okudu, akşamları canlı programlar yaptı; TRT Kürtçe kanalında yayımlanan “Kanaat önderleri” programına konuk olarak katıldı.

Mürteci terör hükümlüsü Abdulkuddüs Yalçın son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşıp "Halkın bu durumda yapacağı şey netleşmiştir. Değerlerini ayaklar altına alan tehlikeli zihniyeti bir daha başını kaldıramayacak üzere halk sandığa gömecek ve üzerini kapatacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hizbullah trt kürtçe abdulkuddüs yalçın ali gaffar okkan hizbullahçı