Galata Kulesi'nde, İstiklal Marşı'nın 100. Yılına Özel Gösteri

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümüne özel olarak Galata Kulesi'nde bir video eşleme gösterisi hazırladı.

Türklerin Türkistan'dan çıkışından günümüze kadar geçen dönemde tarihe adlarını yazdırmış kahramanlarımızın yer aldığı gösteri “Mapping Show” yöntemiyle Galata Kulesi'ne yansıtıldı.

Lazer gösterisi eşliğindeki gösterinin sonunda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Murat Karahan, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını seslendirdi.

“Gururlan” sözleriyle başlayan görsel şölende, Türklerin Türkistan'dan Anadolu'ya gelişi, Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi, Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz görüntülerine de yer verildi. Şölende Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, İkinci Abdülhamit, Onbaşı Nezahat ve Ömer Halisdemir'in görsellerinin yanı sıra İstiklâl Şairimiz Büyük Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafları da kullanıldı.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü İstiklal Marşı Mehmet Akif Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı 100'üncü Yıl İstiklal Şairi Galata Kulesi İstanbul Mapping Show Video mapping Galata