Galatasaray 17 Yıl Sonra İlk Kez Konyaspor'a Yenildi: 4-3

TAKİP ET

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, İttifak Holding Konyaspor'a deplasmanda 4-3 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk golü 41. dakikada  Erdon Daci'den geldi. 45+2'de ise Diagne'nin golüyle skora denge geldi: 1-1

İkinci yarının başında Konyaspor bir kez daha önce geçti. Guilherme'nin sol kanattaki ortasına ayak koyan Erdon Daci, takımının ve kendisinin ikinci golünü attı.

Galatasaray 75. dakikada Linnes'in yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Atışı kullanan Diagne'nin vuruşunu kaleci Ibrahim Sehic kurtarırken, kalecinin vuruştan önce kaleyi terkettiği gerekçesiyle penaltı tekrar edildi. Tekrar topun başına geçen Diagne bu kez golü atmayı başardı. Bu golün ardından itirazda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

80. dakikada ise bu kez yeşil-beyazlı takım penaltı kazandı. Atışı kullanan Uğur Demirok golü atmayı başardı ve Konyaspor 3-2 öne geçti. 90+2'de yeşil-beyazlı ekip yakaladığı kontratağı Kravets ile golle sonuçlandırarak skoru 4-2'ye taşıdı.

Maçı bırakmayan sarı-kırmızılılar 90+5'te Oğulcan ile bir gol daha buldu ancak kalan dakikalarda beraberlik sayısı gelmedi.

17 yıl sonra Galatasaray'ı yenen Konyaspor bu galibiyetle puanını 22'ye çıkardı. Sarı-kırmızılı ekip ise 30 puanda kaldı.

Konyaspor Galatasaray 17 süper lig futbol gol