Galatasaray Üniversitesinden Bogaziçi'ne Destek: Üniversite Boyun Eğmez

TAKİP ET

Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan Boğaziçi eylemlerine destek açıklamasında bulundu.

Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı basın açıklamasında "Üniversiteler, bilim üreten ve kamu hizmeti veren kurumlardır. Bir üniversitede yeni bir fakülte, bölüm, enstitü açılması ve kadroların düzenlenmesi siyasi kararlara göre değil, bilimsel ölçütlere göre belirlenmelidir. Boğaziçi Üniversitesi akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle akademik özgürlüğü ve özerk-demokratik üniversiteyi savunmak için hareket etmektedir. Bu mücadeleyi koşulsuz olarak destekliyoruz. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de taleplerimizdir" ifadeleri kaydedildi.

"Üniversite Boyun Eğmez" pankartının açıldığı basın açıklamasında her türlü ayrıştırıcı dile karşı durulduğuna vurgu yapılarak şu ifadeler kaydedildi:

"Bu yersiz atamanın derhal geri çekilmesini, rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesini, anayasal haklarını kullanan öğrencilere yönelik polis müdahalesinin durdurulmasını ve gözaltında, tutuklu veya ev hapsinde olanların bir an önce serbest bırakılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Başta LGBTİ+’lar olmak üzere, öğrencileri ve akademisyenleri hedef alan her türlü nefret söylemine; ayrıştırıcı ve ötekileştirici dile karşı duruyoruz. Üniversitelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz"

Üniversite Boğaziçi Galatasaray eylem protesto öğrenci akademisyen