Galatasaray Yeni Başkanını Seçmek Üzere Sandık Başında

TAKİP ET

Sarı kırmızılı kulüp, Galatasaray Lisesi binasında 38. Başkanını belirleyecek seçimi gerçekleştiriyor.

Galatasaray, Covid-19 ile mücadele tedbirleri nedeniyle uzun süredir ertelenen 'Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı'nı bugün gerçekleştiriyor.

2 Süper Lig şampiyonluğu ile geçen 3,5 yıllık Mustafa Cengiz döneminin sona ereceği Genel Kurul neticesinde kulüp, 38. Başkanını seçecek.

Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas, İbrahim Özdemir, Yiğit Şardan ve Metin Öztürk'ün yarıştığı seçimler, saat 10.00 itibariyle Galatasaray Lisesi'nde başladı. Lise'nin sınıflarında kurulan 30 sandıkta 8 bin 500 üye oy kullanabilecek.

Saat 15.00 itibariyle tamamlanacak seçimde Başkanlık için mücadele veren Özdemir sarı, Öztürk mor, Hamamcıoğlu yeşil, Elmas kırmızı, Şardan ise gri oy pusulası ile yarışıyor. Galatasaray'da mevcut Başkan Mustafa Cengiz ise sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamadı. 

Mevcut yönetimin Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Genel Kurul'un açılış konuşmasında "3 yılın sonuna geldik. 3 yılın yorgunluğunu giderecek bir haber aldık. 3'üncü yılın sonunda UEFA, anlaşma çerçevesinde söz verdiğimiz bütün konuların yerine getirildiğini tespit etti ve bizi Finansal Fair-Play'den (FFP) çıkardı. Umuyoruz ki seçimleri kazanacak yönetim daha rekabetçi bir takım yaratabilecek. Bugün burada bir demokrasİ ortamı içerisinde 5 başkan adayı arkadaşımız, 5 ayrı renkle yarışacaklar. Günün sonunda kazanan, sarı-kırmızı renk olacak, Galatasaray olacak" ifadelerini kullandı.

galatasaray 38. başkan yiğit şardan burak elmas eşref hamamcıoğlu metin öztürk ibrahim özdemir uefa yusuf günay mustafa cengiz lise seçim genel kurul