Galatasaray'ın Yunanistan'da Uğradığı Hakaretle İlgili Olarak Hükümetten Açıklama Geldi

TAKİP ET

Galatasaray'ın Olimpiakos maçı için gittiği Yunanistan'da uğradığı hakaretin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

Olimpiakos'la oynayacağı özel maç için gittiği Yunanistan'da resmi makamlar tarafından havalimanında bekletilen ve PCR testleri kabul edilmeyen Galatasaray futbol takımı Türkiye'ye geri dönme kararı almış ve maç da iptal edilmişti.

Galatasaray'dan olayın hemen ardından gelen ilk resmi açıklamada Yunan makamlarının küstah tavırları anlatılmıştı.

Kulüpten gelen ikinci resmi açıklamada, "Test sonuçlarımız kabul edilmediğinden, bulunduğumuz yerdeki lounge hizmetlerinden yararlanamıyoruz. Uçuş için gerekli prosedürler hazırlanana kadar kapıda bekleyeceğiz. Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina’da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır.

Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa’da Türkiye’yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz" ifadelerini kullanıldı.

Hükümetten Açıklamalar 

Galatasaray'ın Yunanistan'da uğradığı hakarete ilişkin açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu "Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum" sözlerini kaydetti.

Bunun yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Yunanistan'da Uğradığı Hakaretle İlgili Olarak Hükümetten Açıklama Geldi