Galaxy A72 Nasıl Bir Telefon?

TAKİP ET

Galaxy A72, 17 Mart 2021 tarihinde Samsung Electronics tarafından A52 ile birlikte tanıtılan A serisinin orta seviyeli bir akıllı telefonudur.

Galaxy A72, 17 Mart 2021 tarihinde Samsung Electronics tarafından A52 ile birlikte tanıtılan A serisinin orta seviyeli bir akıllı telefonudur. Özelliklerinin büyük kısmı Galaxy A71 serisi ile aynıdır. Galaxy A72, önceki nesil telefonlarından farklı olarak daha iyi bir batarya ve ekran özellikleri ile kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Galaxy A71 serisinde olmayan suya ve toza dayanıklılık, bu seride mevcut olan özelliklerden biridir. 

Galaxy A72 Donanım Özellikleri 

Galaxy A72, Samsung A serisinde olmayan farklı renk seçenekleri ile tasarlanan ve zarif tasarımı ile dikkat çeken telefonlardan biridir. Telefonun temel özelliklerine bakıldığında, orta sınıf bir akıllı telefon olarak nitelendirilir. Yüksek beklentileri karşılayacak performansa sahip olmasa da A serisine göre daha iyi özelliklere sahiptir. Galaxy A72 özellikleri şu şekildedir: 

64 MP ana kamera, 4’lü arka kamera

8 MP telefoto kamerası 

32 MP ön kamera 

Android 11 işletim sistemi (Android 12 güncellemesi) 

128 GB dahili hafıza 

1 TB’a kadar microSD desteği 

6 ve 8 GB RAM seçenekleri 

5000 mAh çıkarılmayan batarya 

25 W hızlı şarj desteği 

6.7 inç ekran 

Stereo Hoparlörler 

IP67 suya dayanıklılık 

Galaxy A72, A72, A52 serileri ile ilişkili olarak geliştirilmiştir. Önceki nesli olan A71’den çok farklı bir tasarıma sahip değildir. Ancak ekran, batarya, temel donanım özelliklerine bakıldığında, A71’den çok daha az kötü özelliği vardır. A72, yenileme hızı olarak da serinin önceki telefonlarından daha iyidir. Gelişmiş kamera özellikleri ise aynı fiyatla satışa sunulan birçok telefon markasına göre daha iyi bir kullanım deneyimi sunar. 

Galaxy A72 Tasarımı 

Galaxy A72 tasarım özellikleri, A71 tasarımından çok farklı değildir. İki telefonda birbirlerinden farklı olarak parlaklık ve mat görünümler dikkat çeker. Galaxy A72 tasarımında mat renkler kullanılmış, önceki serilerde kullanılan tüm renk seçeneklerine yer verilmiştir. Mavi, pembe, siyah ve beyaz gibi renk seçenekleri vardır. İnce ve hafif bir tasarıma sahip olduğu için taşınabilirliğe dikkat edenlere avantaj sağlamaktadır. 

Galaxy A72 ekran özellikleri de önceki nesil telefonlarına fark atacak niteliktedir. A serisinde daha önce kullanılmayan suya dayanıklılık özelliği, bu seri Samsung kullanıcılarının karşına çıkmaktadır. Suya, toza ve çizilmelere karşı dayanıklı bir ekrana sahiptir. Çözünürlüğü ve piksel kalitesi de yükseldiği için daha iyi bir arayüz ile kullanılacağı öngörülmektedir. 

Galaxy A71 Mi, A72 Mi? 

Samsung A serisi, orta seviyeli akıllı telefonlar olarak bilinen ve daha az bütçe ile telefon almak isteyenlerin en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır. İki telefon arasında benzerlikler olsa da A72, donanım ve ekran özellikleri ile A71 serisinden farklı özelliklere sahiptir. Daha iyi seçeneklerin sunulması, Galaxy A72 fiyatları konusunda da beklenenden yüksek fiyatların verilmesine neden olmuştur. 

Galaxy A71 serisinde suya dayanıklılık yoktur. Şarj süresi A72 serisine göre daha kısadır. Ekran yenileme hızı, yazılım ve donanım özellikleri son derece farklıdır. Tasarım olarak benzerlik gösterseler de A71, uzun vadeli kullanılabilecek bir telefon değil gibi görünüyordu. A72 ise güçlü donanım özellikleri ile uzun süre rahat bir kullanım sunma avantajı sağlamaktadır. 

Galaxy A72 Alınır Mı? 

Galaxy A72, lansmanı 2021 yılında yapılan ve aynı yıl piyasaya sürülen bir akıllı telefondur. 2021 yılında piyasaya sürülen diğer telefonlara bakıldığında, hem donanım özellikleri hem de fiyat seçenekleri ile avantaj sağlamaktadır. 3 ayda bir güncelleme alacak olan Galaxy A72, bugün alındığında ortalama 3-4 yıl kadar kullanılabilir. 


 

galaxy a72 galaxy samsumg galaxy